Guanyem Badalona presentarà una moció al ple per homenatjar l'activista mallorquina Aurora Picornell

Guanyem Badalona presentarà una moció al ple per homenatjar l'activista mallorquina Aurora Picornell
Judit Larios
25/06/2024 - 19:57

Badalona - El grup municipal Guanyem Badalona presentarà una moció al ple municipal de juliol, dilluns vinent, per demanar que s'homenatgi la mallorquina Aurora Picornell posant el seu nom a un carrer o plaça de la ciutat. La demanda de la formació municipalista arriba després que el president del Parlament balear, Gabriel Le Senne, de Vox, trenqués una fotografia de la lluitadora antifranquista, afusellada durant la Guerra Civil, durant un debat de memòria històrica.

Toca fer reparació de la memòria del franquisme. Pensem que és pertinent fer-ho ara que està governant Albiol. El PP està permetent que Vox estigui a les institucions i les utilitzi en contra de la memòria històrica.

Des de Guanyem Badalona reivindiquen també que s'afegeixi al nomenclàtor de la ciutat altres figures com la de Carme Claramunt. En aquest sentit, Sabater acusa l'alcalde Xavier Garcia Albiol d'haver impedit, durant el seu mandat del 2020, que es posés un nom de carrer a Neus Català, que havia estat aprovat un any abans. La formació també demana que es doni més visibilitat i dignitat als espais dedicats a la memòria històrica de la ciutat, com ara la reparació del Monument de record als deportats als camps de concentració Nazis i la dignificació de la plaça de l'alcalde Xifré amb el monument que va ser projectat.