Guanyem celebra que el govern obri fiscalitzi FCC i s'ofereix a facilitar la documentació dels seus mandats

Guanyem celebra que el govern obri fiscalitzi FCC i s'ofereix a facilitar la documentació dels seus mandats
Jordi Ribàs
09/08/2023 - 15:03

Badalona - Guanyem celebra que el govern encapçalat per Xavier Garcia Albiol obri un expedient sancionador contra FCC. La presidenta del grup municipal, Dolors Sabater, també ha afirmat que es posa al servei del govern de Badalona per millorar la fiscalització a l'empresa concessionària del servei de neteja viària.

En una nota de premsa, Guanyem reivindica que ja el 2016, durant el mandat de la llavors alcaldessa Dolors Sabater, l'ajuntament ja va encarregar una auditoria externa i va alertar “sobre irregularitats i incompliments importants en el contracte de serveis”. Tanmateix, Guanyem també recorda que van ser els grups municipals del PP, PSC i PDeCat qui van “bloquejar l'expedient sancionador” contra FCC que el govern local volia impulsar per “recuperar 4 milions d'euros indegudament cobrats entre els anys 2011 i 2015, així com ajustar la facturació per estalviar aproximadament 1 milió d'euros anuals”.

Arran d'aquests antecedents, Sabater s'ha posat en contacte amb el govern municipal del PP per oferir la seva col·laboració i posar sobre la taula “tota la documentació de les activitats de fiscalització que el meu govern va dur a terme i que ja havia detectat aquestes i altres irregularitats des del 2015”.