L'Ajuntament obre un expedient sancionador al grup FCC per un incompliment del 36% del contracte de neteja

L'Ajuntament obre un expedient sancionador al grup FCC per un incompliment del 36% del contracte de neteja
Jordi Ribàs
09/08/2023 - 10:42

Badalona - L'Ajuntament de Badalona obre un expedient sancionador al grup FCC, al·legant un incompliment del 36% del contracte de neteja. Això i el fet de tenir un contracte de neteja en pròrroga serien, segons el govern local, els motius que expliquen la brutícia acumulada als carrers.

Davant el cúmul de queixes veïnals durant anys per la brutícia acumulada als contenidors i als carrers de Badalona, tècnics municipals han inspeccionat a peu de carrer i han elaborat un informe on es detalla que, almenys, no es realitza un 36% de les tasques estipulades en el contracte de neteja vigent. Amb l'informe a la mà, l'ajuntament estudia deixar de pagar part dels imports futurs i, potser fins i tot reclamar diners, al grup FCC (l'antiga 'Fomento de Construcciones y Contratas'), l'empresa contractada i que, segons l'informe, no està complint. Daniel Gracia, regidor de l'Àmbit de Territori i Sostenibilitat, afirma que ja s'ha iniciat “la incoació de l'expedient per reclamar i sancionar l'empresa aquests imports de serveis que no s'han prestat”.

Aquesta seria una solució a curt termini, però el govern local continua apostant per fer un nou contracte de neteja, posat al dia i que respongui a les necessitats actuals de la ciutat. Ja que, recordem, el contracte actual, d'uns 22 milions d'euros anuals, es troba actualment en pròrroga després que caduqués el 2020. Segons Gracia, els plecs del contracte podrien estar enllestits “a principis del 2024”.

Recordem que les disputes entre l'ajuntament i FCC es remunten almenys al 2016, quan el govern liderat per Dolors Sabater també va acusar Fomento d'incompliment del contracte i de cobrar sobrecostos. De fet, durant anys l'ajuntament no va pagar part de les factures al contractant al·legant incompliments i, el passat octubre, una sentència va obligar el consistori a abonar 6,5 milions d'euros a l'empresa.