Ismael Dueñas i Abril Sanglas nominats als Premis Enderrock amb 'Lo cant dels mesos'

Ismael Dueñas i Abril Sanglas nominats als Premis Enderrock amb 'Lo cant dels mesos'
Anna García de Albéniz
29/01/2024 - 09:43

Badalona - El duo musical format pel badaloní Ismael Dueñas i Abril Sanglas, present a la segona ronda de votació dels Premis Enderrock. El seu darrer treball, «Lo cant dels mesos», està nominat a la categoria de millor disc de jazz. El període de votació popular s'allargarà fins l'11 de febrer a la pàgina web d'Enderrock.

El vuitè disc de Dueñas està format per 14 cançons basades en el primer poemari de Víctor Català/Caterina Albert, titulat precisament «Lo cant dels mesos», publicat el 1901. Sons de la natura, folk, blues rural, cambra-pop-jazz i el piano prenen el protagonisme en aquesta proposta. Enregistrat a Badalona, l'àlbum es va presentar en primícia a la ciutat el passat 21 d'abril.

En aquesta segona volta de votació popular s'incorporen cinc categories més, millor disc de jazz, de clàssica, millora artista revelació de clàssica, artista revelació de jazz i millor disc per a públic familiar. El dimecres 14 de febrer s'anunciaran els tres finalistes de cada categoria en una festa a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm i s'obrirà la tercera i darrera ronda de votació, que acabarà el 25 de febrer.

A més, en l'edició d'enguany tindrà lloc la primera gala dels premis de clàssica, jazz i públic familiar el 7 de març al Centre Cultural la Mercè de Girona. Els premis de música popular es lliuraran una setmana més tard, el dijous 14 de març, a l'Auditori de Girona.