La Cambra de Comerç de Badalona i el veïnat del Centre volen que el Maignon es reformi i torni a ser un mercat

La Cambra de Comerç de Badalona i el veïnat del Centre volen que el Maignon es reformi i torni a ser un mercat
Àlex Sisó
24/08/2023 - 13:03

Badalona - La Cambra de Comerç de Badalona lamenta que l'antic Mercat Maignon porti tant de temps aturat i en mal estat. Fan una crida a l'Ajuntament perquè el reformi i el converteixi en el mercat municipal que un dia va ser. Una reivindicació que també comparteixen des de l'Associació Veïnal del Centre. Després dels despreniments que ha patit una part de la façana, l'entitat assegura que cal actuar d'urgència per garantir la seguretat dels veïns.

MAIGNON VEINS

El president de la Cambra de Comerç de Badalona, Pere Alemany, assegura que els comerços de l'entorn de l'antic Mercat Maignon necessiten revitalitzar-se. Considera que la rehabilitació i posada en marxa del mercat afavoriria al teixit comercial de la zona. Troba essencial que l'Ajuntament de Badalona aprovi una reforma d'aquest edifici del segle XIX, seguint el model d'altres ciutats com Barcelona.

En la mateixa línia, l'Associació Veïnal del Centre vol que l'antic Maignon es reformi i recuperi la funció de mercat. La presidenta de l'entitat, Marta Soler, explica que els veïns estan indignats perquè els governs municipals han deixat perdre una joia patrimonial de Badalona i no han fet cas a les reivindicacions veïnals. Demana que s'adoptin mesures urgents per garantir la seguretat des vianants i que s'actualitzi el catàleg de patrimoni de la ciutat.

Entre els veïns i comerciants, preocupació per si tornen a caure fragments de façana que puguin fer mal a algú. També denuncien l'incivisme que es dona entorn de l'equipament, com l'abocament de residus, excés de trànsit i problemes de mobilitat. Recordem que l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s'ha compromès a estrenar el nou mercat Maignon durant aquest mandat. A l'espera que l'empresa encarregada avaluï l'estat de l'edifici, les tanques a tot el perímetre continuen instal·lades per evitar riscos.