La colla Micaco reprèn la temporada sense tenir encara local d'assaig

La colla Micaco reprèn la temporada sense tenir encara local d'assaig
Judit Larios
03/09/2023 - 18:04

Santa Coloma de Gramenet - Els castellers de Badalona tornen a la càrrega després d'una aturada a l'estiu i aquest diumenge s'han desplaçat a la ciutat veïna de Santa Coloma de Gramenet, que celebra la seva festa major. Ho han fet en un moment complicat per la colla, que s'ha quedat sense local d'assaig.

Durant la diada a Santa Coloma els Micacos han optat per diversos castells de la gamma de 6. L'objectiu era reprendre el ritme després de les vacances i preparar-se per la pròxima jornada. Serà l'11 de setembre a Badalona i la intenció és aconseguir carregar castells de 7. La tornada de la colla s'ha produït mentre continuen sense tenir un local on assajar. L'antic mercat Maignon, l'espai que feien servir fins ara, va patir despreniments a la façana a finals d'agost. El cap de colla dels castellers de Badalona, Carles Llombart, espera que l'informe tècnic determini que hi poden tornar, almenys fins que acabi aquesta temporada. De moment, cap de les alternatives plantejades per l'Ajuntament s'ajusta a les seves necessitats.

Sabem que a llarg termini la nostra estada al mercat Maignon s'acabaria. Ens han ensenyat locals però no són aptes per la nostra activitat perquè no hi ha l'alçada mínima que necessitem.

Mentre no trobin un espai que els encaixi, els Micacos assagen a l'aire lliure a la plaça de la Vila. Asseguren estar cansats de sentir-se nòmades a la seva pròpia ciutat i creuen que la situació els perjudica a l'hora de trobar nous membres per a la colla.

A la jornada d'aquest diumenge també hi han estat presents els castellers de Santa Coloma i els Laietans de Gramenet, que n'han estat els amfitrions.