La consellera de Territori confia que l'Ajuntament s'adherirà aviat al conveni signat amb els professionals de la construcció

La consellera de Territori confia que l'Ajuntament s'adherirà aviat al conveni signat amb els professionals de la construcció
Jordi Ribàs
25/03/2024 - 13:50

Badalona - La Generalitat confia que l'Ajuntament de Badalona s'adherirà pròximament al conveni signat entre el govern i els organismes professionals de la construcció per accelerar les actuacions en edificis amb deficiències.

La consellera de Territori, Ester Capella, assegura que per a poder renovar els habitatges, primer cal una radiografia acurada de l'estat del parc d'immobles envellit de Catalunya, posant com a exemple els pisos inspeccionats a Badalona arran de l'esfondrament parcial d'un bloc del carrer Canigó. Així ho ha dit a l'entrevista d'aquest matí al Notícies En Xarxa, on ha destacat que cal conèixer si els materials dels edificis són deficients o si han tingut un bon manteniment per poder tirar endavant les intervencions necessàries. Per això, ha dit, creu que l'Ajuntament s'ha d'adherir al conveni entre la Generalitat i les entitats professionals de la construcció per establir un diagnòstic únic i consensuat entre especialistes. Una adhesió que, recordem, el consistori encara ha de valorar.

Capella també ha demanat poder disposar dels 400 milions d'euros dels Fons Europeus Next Generation destinats a l'habitatge. Unes ajudes que, ha lamentat, són lentes i arriben tard. La consellera també ha remarcat que, a més d'evitar esquerdes i humitats, els edificis també han de millorar en qüestió d'aïllament tèrmic per tal de considerar-se habitatges dignes.