La FEB-PIMEC dona suport a la decisió d'Albiol d'aplicar gradualment les restriccions de la ZBE a Badalona

La FEB-PIMEC dona suport a la decisió d'Albiol d'aplicar gradualment les restriccions de la ZBE a Badalona
Àlex Sisó
20/09/2023 - 19:55

Badalona - La Federació d'empresaris de Badalona (FEB-PIMEC) agraeix i dona suport la decisió de Xavier Garcia Albiol d'haver decidit aplicar de forma suau i progressiva la normativa de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a la ciutat. En un comunicat, el president de la FEB-PIMEC, Josep Maria Puente, assegura que la decisió de l'alcalde permetrà que els petits industrials, autònoms i empreses disposin de més temps per adquirir nous vehicles que s'adaptin a la nova normativa de manera gradual.

Puente considera que la moratòria anunciada per l'executiu local evitarà que els professionals es vegin obligats a dur a terme, de manera immediata, un important dispendi econòmic per poder continuar exercint la seva activitat a la ciutat. I més en uns moments en què, segons explica, la majoria d'ells estan retornant a les entitats bancàries els crèdits ICO que en el moment de la pandèmia van haver de subscriure per mantenir la seva activitat. Una situació que, segons Josep Maria Puente, impossibilita fer front de manera imminent a nous i majors costos empresarials.

Des de l'Associació Marxants de Badalona també veuen amb bons ulls la proposta de l'alcalde i li donen suport. A través d'una piulada, l'entitat afirma que la transició no pot ser traumàtica i cal fer-la gradualment perquè la pandèmia, diuen, ha deixat molts autònoms amb problemes econòmics, entre ells els marxants.