La Jornada per les arts de carrer omple el buit generat per la suspensió del festival La Claca

La Jornada per les arts de carrer omple el buit generat per la suspensió del festival La Claca
Judit Larios
17/07/2023 - 11:19

Badalona - L'espectacle 'Orpheus' de la companyia teatral Insectotròpics ha aterrat aquest diumenge a Badalona després d'haver-se estrenat a diversos països d'arreu del món, com Xile o el Regne Unit. La proposta formava part de la Jornada per les arts de carrer organitzada pel Círcol i la cooperativa La Perifèrica.

La jornada buscava omplir el buit que va deixar la suspensió del festival d'arts al carrer La Claca. La segona edició, prevista per aquest juliol, es va veure afectada per problemes burocràtics que han impedit la seva celebració. Davant d'aquesta situació, els mateixos organitzadors han muntat aquesta alternativa que reivindica el teatre com un dret i no com un privilegi, oferint diferents propostes de forma gratuïta. Amb tot, la intenció és recuperar La Claca l'any vinent.

La iniciativa s'ha dividit en tres propostes. La primera ha consistit en una formació sobre les arts de carrer a càrrec d'Insectotròpics. L'ha seguit una acció teatral al carrer Sant Anastasi oferta pel pallasso Alaguait. El remolc de la seva bicicleta, ple d'andròmines, li ha servit per explicar històries diverses al públic. La reflexió sobre la mort i la intel·ligència artificial de l'espectacle 'Orpheus' ha posat punt final a la jornada que, segons els organitzadors, ha tingut unes xifres d'assistència molt positives.