La nova canonada per aprofitar les fuites a la riera de Canyet, al detall

La nova canonada per aprofitar les fuites a la riera de Canyet, al detall
Jordi Ribàs / Montse López
28/11/2023 - 20:43

Canyet, Badalona - El govern local ha donat aquests dimarts els detalls de la nova canalització de 70 metres per evitar la pèrdua d'una part dels 180.000 litres d'aigua que es perden cada dia per les fuites de l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat. El nou canal, que segons el govern ja ha entrat en funcionament i ja ha aturat la riera de Canyet, recull l'aigua de les fuites i la porta fins a la Masia de Can Coll. Des d'allà, i conjuntament amb l'aigua sobrant del rec de la Masia, la nova canonada trasllada l'aigua fins a un dipòsit de Montigalà, des d'on s'aprofita per regar parcs i jardins, tal com ha indicat la regidora de Medi ambient, Sonia Egea.

Egea també recorda que les actuacions de l'ajuntament són puntuals, i que resten a l'espera que l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat construeixi una nova canonada principal per arreglar les seves fuites. Unes obres de 36 milions d'euros previstes pel 2025, però que, recordem, es podrien avançar al 2024.

De nou, però, l'Associació Els Verds de Badalona i l'Associació de Veïns del Canyet han posat en dubte la versió municipal sobre la fuita de Canyet. Apunten que l'únic canvi que s'ha realitzat al respecte és que ara l'aigua no es veu perquè, diuen, va a parar a una claveguera en un lloc menys visible. L'ajuntament, en canvi, assegura que aquesta aigua localitzada pels Verds correspon a una altra fuita que prové de la font de Ca l'Amigó i que el govern local també treballa per canalitzar-la.

Una explicació que no ha satisfet els ecologistes, que acusen el govern de mentir. De fet, afirmen que la font de Ca l'Amigó està a més de 2 quilòmetres de distància, a tocar de l'hospital de Can Ruti, i que només hi brolla un petit raig d'aigua. De forma similar, l'associació veïnal de Canyet també apunten que el govern local només ha traslladat la fuita fins al clavegueram.

canonada fuita canyet ca l'amigo