La plataforma Promoció del Transport Públic reclama esclarir les causes de l'elevat vandalisme a Rodalies

La plataforma Promoció del Transport Públic reclama esclarir les causes de l'elevat vandalisme a Rodalies
Judit Larios
15/05/2024 - 21:09

Badalona - L'Associació de Promoció del Transport Públic (PTP) demana que s'investigui el motiu que hi ha darrere l'elevat nombre d'actes vandàlics a Rodalies. Constata un augment dels incidents a la xarxa ferroviària de Catalunya aliens a Adif i Renfe i dubta que la solució sigui el traspàs a la Generalitat.

La plataforma es mostra partidària del traspàs de competències de Rodalies, ja que considera que un servei gestionat des de la proximitat «tendeix a funcionar millor». Tot i això, creu que en el cas de les incidències provocades per vandalisme i, especialment, els robatoris de cable, aquesta mesura no revertiria la problemàtica. Per això, en una entrevista al Badalona 360º, la PTP ha reclamat que s'identifiquin les causes del fet que, a Catalunya, els actes vandàlics a la xarxa de trens sigui molt superior a la resta de l'estat espanyol. De fet, segons xifres del Ministeri de Transports, a la nostra comunitat es produeixen més de la meitat de les incidències a la xarxa ferroviària espanyola no atribuïbles a Renfe o Adif.

La PTP també lamenta la politització que, considera, s'està fent de Rodalies. Des de la plataforma creuen que el mal funcionament dels trens s'està utilitzant com a «arma política», diuen, en una picabaralla entre la Generalitat i el govern espanyol. I recorden que els grans damnificats són els usuaris del servei de transport públic.