La prova d'accés a la Guàrdia Urbana es repeteix sense incidències una setmana després de ser anul·lada

La prova d'accés a la Guàrdia Urbana es repeteix sense incidències una setmana després de ser anul·lada
Judit Larios
26/11/2023 - 22:26

Badalona - La primera prova del procés selectiu dels nous agents de la Guàrdia Urbana de Badalona s'ha repetit aquest dissabte després de la polèmica de la setmana passada, quan es va anul·lar en detectar irregularitats. La nova convocatòria de l'examen s'ha desenvolupat sense incidències, segons han explicat tant des del govern local com des del sindicat SIP-Fepol.

El sindicat policial destaca que, en aquesta ocasió, el Tribunal va determinar la custòdia dels documents, que van arribar a l'edifici embalats. Així, l'examen es va dur a terme tal com estava previst i, de fet, els 400 aspirants amb millor nota van fer també la següent prova.

Una de les conseqüències del canvi de data ha estat, segons SIP-Fepol, la disminució del nombre d'aspirants. El fet que aquest cop l'examen es fes un dissabte, i no diumenge, hauria provocat que no tots els candidats que es van presentar a l'examen en la primera convocatòria poguessin fer-ho en la segona. Segons dades del mateix sindicat, aquest diumenge hi va haver entre 1.200 i 1.500 aspirants per a les 46 places disponibles. La setmana passada, assenyalen, hi va haver entre 100 i 200 persones més.

Recordem que la prova, que estava prevista per dissabte passat, es va suspendre després que diverses respostes de l'examen tipus test estiguessin ressaltades, coincidint algunes amb la resposta correcta. El Tribunal va decidir fixar una nova data per garantir que la prova es dugués a terme sense irregularitats.