La seguretat, la modernització de l'ajuntament i els futurs pactes de govern centren el debat dels candidats

La seguretat, la modernització de l'ajuntament i els futurs pactes de govern centren el debat dels candidats
Jordi Ribàs / Àlex Sisó
16/05/2023 - 21:57

Badalona - El Teatre Margarida Xirgu ha acollit aquest dimarts el primer debat de candidats a l'alcaldia de Badalona, organitzat per l'Agència Catalana de Notícies. Un debat que s'ha centrat en tres grans blocs: la seguretat, la modernització de l'ajuntament i els futurs pactes de govern.

En el debat hi ha hagut una cadira buida: la del candidat popular Xavier Garcia Albiol, qui ha declinat a darrera hora participar-hi, argumentant motius d'estratègia electoral.

En el primer bloc temàtic, sobre la seguretat, la candidata de Guanyem, Dolors Sabater, ha reivindicat la seva proposta de crear una nova regidoria de Seguretat i Dignitat Humana, i ha assegurat que la inseguretat no és només una qüestió policial, sinó que també inclou incidents com el de l'incendi del bloc de pisos de Sant Roc del 2019. Sabater també ha apel·lat a la “capacitat de consens” del 2015.

El pitjor problema d'inseguretat dels últims anys ha estat la pèrdua de vides en un incendi per males condicions d'un habitatge

Des d'Esquerra Republicana, Àlex Montornès proposa la creació d'una comissaria mixta al mercat de Floridablanca, entre Llefià i La Salut. També ha defensat “un model de proximitat” i fer aplicar l'ordenança de civisme. Montornès també ha demanat a la resta de partits que “no marquin línies vermelles” per facilitar un “govern fort'.

Faré complir l'Ordenança de Civisme, de la mateixa manera que he fet complir l'Ordenança de Mercats després de 40 anys de no aplicar-se

Pel que fa a la modernització de l'ajuntament, el socialista Rubén Guijarro considera que tots els polítics “hem de fer autocrítica” per deixar que aquesta qüestió hagi arribat a ser un tema de debat. Guijarro defensa que, com a alcalde, ja ha començat a revertir la situació i ara proposa invertir 10 milions d'euros durant el proper mandat. Assegura, a més, que la seva candidatura és l'única que pot liderar aquest canvi a l'ajuntament.

Sóc l'únic capaç de recollir els suports suficients per governar la ciutat” i “treure Badalona de temps obscurs

El candidat de Junts, David Torrents, ha acusa Albiol “d'amagar-se” i reivindica la seva candidatura “per impedir que el feixisme governi a Badalona”. A més, Torrents ha estat el més dràstic en la qüestió de la modernització, i ha afirmat que cal començar de zero utilitzant l'expressió “cal tirar a terra el Viver”, per tal d'evitar que el consistori continuï acumulant milions d'euros de partides sense executar.

Cal tirar a terra el Viver, perquè ara per ara els treballadors de la casa no poden treballar amb condicions

En el darrer bloc temàtic, els possibles pactes de govern, Aida Llauradó, de Badalona En Comú Podem, ha resumit la seva posició dient que “sempre hem apostat per governs d'esquerres”. Llauradó ha reivindicat el seu paper a l'hora de formar governs de coalició, i assegura que el seu partit ha estat i serà clau per aconseguir governs progressistes.

Hi ha hagut discrepàncies, però s'ha demostrat que es pot seguir sumant per un govern progressista

Àlex Romero, candidat de Badalona Suma, assegura que representa als “joves farts de la política” i afirma que ve a “fer un canvi genuí” i per això, diu, el seu vot per donar suport a una investidura serà molt car.

Si Badalona Suma entra al consistori, el seu vot i el seu regidor serà el més car i el que més fiscalitzi. No regalarem res