La seguretat, la neteja i els equipaments esportius marquen els 100 primers dies de govern d'Albiol

La seguretat, la neteja i els equipaments esportius marquen els 100 primers dies de govern d'Albiol
Judit Larios
25/09/2023 - 07:45

Badalona - Durant els seus primers 100 dies de mandat, l'alcalde Xavier Garcia Albiol ha concentrat les seves polítiques en les tres prioritats del seu govern: la seguretat, la neteja i el manteniment de les instal·lacions esportives. En són exemples la reobertura de les dutxes de la piscina Mireia Belmonte o l'expedient sancionador a l'empresa responsable del servei de neteja.

En l'àmbit de seguretat, l'executiu d'Albiol va engegar al juliol unes oposicions per incorporar 46 nous agents de la Guàrdia Urbana. A banda, l'alcalde també va anunciar una inversió d'un milió i mig d'euros per a la remodelació integral de la comissaria d'aquest cos policial. De moment, no s'han iniciat els tràmits per a fer les obres a falta que s'aprovi la partida pressupostària.

Pel que fa al manteniment de les instal·lacions esportives, destaca la reobertura de les dutxes dels vestidors de la Piscina Mireia Belmonte després de quinze mesos tancades per legionel·la. A més, durant la primera sessió plenària del govern d'Albiol, al juliol, es va aprovar una partida de 3,8 milions d'euros per a la remodelació integral de les pistes d'atletisme. Per contra, la biblioteca Can Casacuberta s'ha tornat a tancar temporalment degut a una nova incidència amb la climatització. En aquest sentit, el govern local ha anunciat que iniciarà els tràmits per fer la biblioteca «totalment nova».

En clau de neteja, a l'agost l'alcalde va obrir un expedient sancionador al grup FCC, adjudicatària del servei, per incompliment de part del contracte. Precisament, el govern assegura que treballa per redactar els plecs per licitar un nou contracte de neteja, ja que l'actual es troba en pròrroga després que caduqués el 2020. Amb tot, el govern municipal farà balanç dels primers 100 dies al capdavant del consistori en una roda de premsa prevista aquest dilluns a les 11 del matí.