La UB manté l'activitat formativa a El Carme

La UB manté l'activitat formativa a El Carme
David González / Emma Teixidó
01/09/2023 - 12:40

Badalona - La Universitat de Barcelona mantindrà les classes per a majors de 55 anys, l'anomenada Universitat de l'Experiència, a l'edifici del Carme; una voluntat que ja havia expressat el primer tinent d'alcalde, Juan Fernández. De fet, donat que el centre educatiu ja havia deixat d'impartir a Badalona els seus cursos d'idiomes, oferirà exactament la mateixa activitat formativa que impartia ara.

La universitat, com ja havíem avançat, deixarà de gestionar l'equipament, que, recordem, és de titularitat pública. El conveni amb l'Ajuntament s'ha exhaurit després de 10 anys i, donat que l'activitat del propi centre d'ensenyament s'ha reduït en aquest temps, s'ha decidit no renovar-lo. Recordem que, de fet, darrerament s'hi han sumat activitats externes a la universitat, com la sala d'estudis (que també mantindrà la seva activitat), els espais provisionals de Can Cansacuberta o les classes de l'Institut la Riera.

En un missatge als alumnes de la Universitat de l'Experiència, la UB garanteix la continuïtat de les classes, tot i que els adverteix que ara s'hauran d'adaptar a la logística de l'Ajuntament pel que fa a aules i horaris:

Durant les converses mantingudes amb els nous responsables de la gestió, la Universitat de Barcelona va manifestar la seva voluntat de continuar desenvolupant els programes de la Universitat de l'Experiència i tenim el compromís de poder seguir amb la nostra activitat acadèmica. Ara bé, el fet que la gestió dels espais de l'edifici ja no estigui a les nostres mans fa que no puguem triar les aules que necessitem i ens haguem d'adaptar a la logística que l'Ajuntament està establint-hi.