La Zona de Baixes Emissions, protagonista d'aquest ple d'octubre

La Zona de Baixes Emissions, protagonista d'aquest ple d'octubre
Jordi Ribàs
30/10/2023 - 19:31

Badalona - El punt més destacat del ple d'octubre serà la suspensió de l'actual ordenança municipal de la Zona de Baixes Emissions, tal com va anunciar el govern local la setmana passada. Així doncs, el govern vol aprovar aquest dimarts una modificació de l'ordenança reguladora mentre, paral·lelament, s'espera que l'AMB redacti una nova ordenança de cara el primer trimestre de 2024.

D'altra banda, el ple d'octubre també votarà un seguit de modificacions del pressupost vigent. Per exemple, el govern proposa adquirir nous vehicles de manteniment, així com incloure una partida per adequar els edificis de l'Institut Municipal de Serveis Personals.

Destaquen també les tres mocions presentades per l'oposició. En primer lloc, el partit socialista insta donar suport al regidor de seguretat, Juan Manuel Ruiz, per les seves paraules al programa Badalona Matí en què assegurava que el nivell de delinqüència a Badalona és similar al d'altres municipis. Una afirmació que, diuen, contradiu a l'alcalde García Albiol qui, afirmen, s'ha dedicat anys a crear una “sensació d'alarma”.

Esquerra Republicana presenta dues mocions, una per reivindicar la memòria de l'alcalde Frederic Xifré, afusellat pel franquisme, i una altra, juntament amb els Comuns, per reclamar l'adequació de les pistes urbanes de Badalona donant suport a la plataforma “Juguem a bàsquet!”.