L'Ajuntament de Badalona no perllongarà el reallotjament de les 3 famílies de Calderón de la Barca

L'Ajuntament de Badalona no perllongarà el reallotjament de les 3 famílies de Calderón de la Barca
Sara Nicolás | David González
08/01/2024 - 13:46

Badalona - Les tres famílies de Calderón de la Barca que van ser reallotjades a un hostal de Santa Coloma de Gramenet hauran de marxar demà de l'allotjament. En un comunicat, l'Ajuntament de Badalona confirma que finalitza la solució habitacional provisional de les tres dones i els quatre menors.

Si res no canvia en les pròximes hores, aquestes tres famílies hauran de deixar les claus de l'hostal on van ser reallotjades. Entre els afectats, una dona amb una discapacitat visual del 90% i una malalta de càncer de mama encara en tractament. Ja han hagut de separar-se de la resta de la seva família per poder ser reallotjades amb els menors, quedant-se la resta de fills o familiars a llars de coneguts. Un drama que aquest dimarts viurà una segona part.

FAMÍLIES CALDERÓN DE LA BARCA (1)

Malgrat els intents de la Plataforma Sant Roc Som Badalona per allargar la seva estada, el govern municipal assegura que les tres famílies hauran d'abandonar demà l'hostal. Insisteix que els afectats van haver de desocupar l'habitatge per ordre judicial i a causa del seu estat ruïnós, i que coneixien la situació des de feia dos anys. En un comunicat, l'executiu ha volgut recordar que va facilitar una solució provisional a les tres famílies que presentaven una situació de major necessitat 'de manera excepcional'.

Des de la Plataforma creuen que la resposta de l'Ajuntament cap a les famílies ha estat desproporcionada i que, en canvi, no s'ha exigit responsabilitats al propietari de l'immoble. Aquest dimarts, afectats i plataforma es presentaran a l'edifici de El Viver per tal de demanar una solució.