L'Ajuntament demanarà modificar la Llei de Costes per salvar el Club Nàutic Bétulo

L'Ajuntament demanarà modificar la Llei de Costes per salvar el Club Nàutic Bétulo
Sara Nicolás / Judit Larios
04/06/2024 - 00:34

Badalona - L'oposició secunda la moció del Partit Popular per demanar al Congrés dels Diputats una modificació de la Llei de Costes i evitar així l'enderrocament del Club Nàutic Bétulo. Tot i donar suport a l'entitat, els grups de l'oposició han recriminat al govern intencions ocultes de l'executiu per afavorir l'especulació de privats a la platja. L'executiu local, però, afirma que el seu únic objectiu és salvar el club.

Actualment, el club es veuria afectat per la Llei de Costes 22/1988, que es troba en període d'al·legacions i que obligaria a enderrocar l'històric edifici de l'entitat. Per tal d'evitar-ho, l'executiu d'Albiol pretén reclamar al Congrés que els Béns Locals d'Interès Cultural, com el Club Nàutic Bétulo, en quedin exclosos i que s'ampliï la superfície de les entitats nàutiques, actualment limitades a 300 metres quadrats. Una moció que, malgrat aprovar-se per unanimitat, va ser durament criticada pels grups de l'oposició. I és que, tot i donar suport a l'entitat badalonina, asseguren que el govern local utilitza la situació del club per afavorir les construccions privades a les platges.

El govern local, per la seva banda, ha desmentit les acusacions dels grups de l'oposició i els ha recriminat no haver participat en una declaració institucional.

El president de l'entitat, Carles Sánchez, també intervenia al ple municipal durant el debat per demanar el suport de tots els grups municipals. I és que el Club Nàutic Bétulo ha decidit iniciar un procediment contenciós administratiu després que s'hagi desestimat el recurs d'alçada contra l'enderroc de les instal·lacions.