L'ajuntament fa inventari de les restes dins l'antiga fàbrica de la Mobba per buidar-la a l'octubre

L'ajuntament fa inventari de les restes dins l'antiga fàbrica de la Mobba per buidar-la a l'octubre
Jordi Ribàs
03/08/2023 - 13:15

Progrés, Badalona - Un inventari de restes i deixalles dins l'antiga fàbrica de la Mobba per buidar-la 'com més aviat millor'. Aquesta és la solució a curt termini del govern local per reduir les molèsties als veïns, tot i que l'aposta del govern continua sent l'enderroc de l'edifici.

El govern local, capitanejat pel PP, assegura que el seu pla per l'edifici de l'antiga fàbrica de la Mobba és el mateix que ja van avançar durant la campanya electoral: enderrocar l'edifici i convertir l'espai en zona verda, tal com ha reiterat aquesta setmana el regidor d'Urbanisme i Transformació de Ciutat, Daniel Gràcia.

Aquest projecte, però, ha d'esperar a la resolució final de la justícia, que, després del recurs de l'Ajuntament el passat octubre, ha d'acabar de decidir si l'edifici es pot enderrocar o no. Recordem que el litigi parteix de dues visions oposades: per una banda, la que encapçala la 'Plataforma Parc de la Mobba', partidària de l'enderroc; i per l'altra, la posició de 'Salvem la Mobba', qui vol preservar almenys part de l'edifici pel seu valor històric i cultural.

Mentrestant no es resol la pugna judicial, el govern assegura que la seva prioritat és reduir les molèsties que més afecten els veïns. Per això, tal com han anunciat aquesta setmana, s'està fent un inventari de totes les restes que hi ha a l'interior de la fàbrica per poder-les retirar a l'octubre.

El govern encapçalat per Xavier García Albiol també ha avançat que té previst convocar una reunió a principis de setembre amb els veïns de la zona per detallar el calendari del seu projecte per la Mobba.

regidor daniel gracia mobba