L''Autoritat Catalana de Protecció de Dades arxiva el cas de la publicació de dades personals dels treballadors de l'Ajuntament

L''Autoritat Catalana de Protecció de Dades arxiva el cas de la publicació de dades personals dels treballadors de l'Ajuntament
Anna García de Albéniz
28/12/2023 - 14:35

ACTUALITZACIÓ 29/12/23 23:00. L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades continua investigant la publicació de dades personals dels treballadors de l'Ajuntament de Badalona. Segons l'organisme, hi ha fins a 4 denúncies sobre aquests fets, que podrien derivar en un expedient sancionador. També han volgut aclarir que el cas no s'ha 'arxivat', sinó que 'ha finalitzat el procés de notificació de la violació de seguretat'.


Badalona - L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha donat per finalitzada la instrucció i ha arxivat les actuacions derivades de la publicació de dades personals dels treballadors de la plantilla municipal. Així ho ha confirmat aquest dijous l'Ajuntament de Badalona.

La difusió de dades va tenir lloc el passat 4 de desembre mitjançant el portal de transparència de l'Ajuntament. Un fet que l'executiu local va qualificar 'd'involuntari fruit d'un error humà'. L'organisme ha conclòs que, un cop analitzada la documentació i la gestió de l'incident, l'Ajuntament ha complert amb l'obligació de notificar-ho a l'Autoritat i que la situació també es va comunicar degudament a les persones implicades. A més, l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades apunta que el document amb les dades personals es va despublicar i que s'han previst diverses mesures, tan tècniques com formatives, per evitar que es repeteixi un cas com aquest.