Les escoles públiques de Badalona encara no han rebut els ventiladors de la Generalitat

Les escoles públiques de Badalona encara no han rebut els ventiladors de la Generalitat
Jordi Ribàs / Montse López
02/10/2023 - 19:33

Badalona - Cap centre educatiu públic de Badalona ha rebut ventiladors de la Generalitat, malgrat que així estava previst segons el pla d'Educació contra la calor a les aules. Així ho han confirmat Sergi Sabater, membre de la Junta de directors d'escoles públiques de la ciutat, i José Manuel López, coordinador d'Educació, de l'Ajuntament, al Badalona 360.

Els ventiladors són necessaris perquè, tal com apunta la Junta de directors d'escoles públiques de les 32 escoles públiques de Badalona, la gran majoria són en edificis antics que no compten amb bons sistemes de ventilació. El pla de xoc de la Generalitat, recordem, incloïa un pla a cinc anys per fer reformes o instal·lar aires condicionats en els centres més calorosos i, de forma més urgent, per repartir aquests ventiladors que, de moment, no han arribat.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Badalona assegura que prepara un pla de millora per als patis dels centres educatius que ajudi els alumnes a suportar millor la calor. Ho ha anunciat el coordinador d'educació del consistori, qui també ha posat com a exemple ciutats com Barcelona o L'Hospitalet, que han invertit a millorar finestres, plantar arbres per fer ombra o crear refugis climàtics a les escoles.