Les infermeres alerten de les possibles afectacions que pot suposar reduir el personal durant l'estiu

Les infermeres alerten de les possibles afectacions que pot suposar reduir el personal durant l'estiu
Jordi Ribàs
11/06/2024 - 21:14

Badalona - El col·lectiu d'infermers alerten que els ajustaments de personal a hospitals i CAPS durant les vacances d'estiu poden afectar l'atenció de pacients. Recorden que a l'estiu no només hi ha un augment de pacients estrangers, sinó que, per exemple, molta gent gran requereix ser atesa per problemes relacionats amb la calor. Així ho ha dit al BDN360º l'Helena Sandin, treballadora del Germans Trias de Badalona i membre de la vocalia d'Infermeria Familiar i Comunitària del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona.

Sandin no confia en la planificació del Departament de Salut, que assegura que s'han garantit prou professionals per evitar un col·lapse als centres sanitaris. Pel Col·legi d'Infermers, però, l'afectació real no es podrà saber fins que no hagi passat l'estiu i després de parlar amb els pacients afectats.

Per la seva banda, el Servei Català de Salut insisteix que no desprogramaran operacions, sinó que ja s'ha limitat l'activitat quirúrgica a un 25% durant les vacances d'estiu. També remarquen que en cap cas quedaran afectades les urgències ni l'activitat oncològica.