Lliures i combatives denuncia 4 persones de seguretat del Màgic per agressions i retenció il·legal

Lliures i combatives denuncia 4 persones de seguretat del Màgic per agressions i retenció il·legal
Susana Soldado
28/05/2024 - 14:11

La Salut - La Plataforma Lliures i Combatives ha denunciat 4 persones de l'empresa de seguretat del Centre Comercial del Màgic per agressions físiques, amenaces i retenció il·legal. La plataforma afirma que un dels seus membres, Borja Latorre del Sindicat d'Estudiants de Catalunya, va ser agredit i retingut durant 15 minuts durant la protesta que l'entitat va realitzar dissabte al centre comercial.

L'entitat lamenta l'actuació del personal de seguretat i posa en dubte que els treballadors del centre comercial hagin rebut formació en perspectiva de gènere, com van explicar ahir des del Màgic. 'Quina formació han rebut en perspectiva de gènere han rebut l'empresa de seguretat per actuar d'aquesta manera' es pregunta Teresa Prados, membre de Lliures i Combatives i del Comité de Mares Víctimes d'Agressions Sexual. Sobre el punt lila de l'Abacus, l'entitat defensa que no pot ser considerat com a tal ja que no és cèntric ni està prou senyalitzat.

A la roda de premsa d'aquest dimarts era present Borja Latorre, secretari general del Sindicat d'Estudiants de Catalunya que ha assegura que en la concentració de dissabte va ser enmanillat i colpejat per diverses persones de les diferents empreses de seguretat que treballen al Màgic. Insisteix que l'actuació va ser totalment pacífica i lamenta el tracte rebut. També es pregunta si les noies agredides sexulament fa mesos van rebre també aquest tracte. 'Si és així, van viure un doble infern' afirma Latorre que assegura ha denunciat 4 de les persones de seguretat del Centre Comercial Màgi per agressions, amenaces i retenció il·legal.

Segons han explicat des de la direcció del Màgic, no totes les persones de seguretat que van actuar dissabte pertanyen a l'empresa del centre comercial si no que són contractats directament per les botigues. A la roda de premsa, la plataforma Lliures i combatives han rebut el suport dels sindicats de l'USTEC, la Intersindical i representants de Badalona en Comú i Guanyem Badalona.