Lliures i Combatives protesta al Màgic Badalona per reclamar més seguretat i recursos per prevenir agressions sexuals

Lliures i Combatives protesta al Màgic Badalona per reclamar més seguretat i recursos per prevenir agressions sexuals
Sara Nicolás
26/05/2024 - 17:22

El centre comercial assegura haver rebut formació per convertir tot l'espai en un punt lila, i la botiga Abacus ja funciona com a 'Punt Segur'.

Sistrells, Badalona - Acció de protesta de Lliures i Combatives aquest cap de setmana al Centre Comercial Màgic Badalona per demanar més seguretat i recursos per a la prevenció d'agressions sexuals, quan fa ja més d'un any dels casos ocorreguts al centre comercial. Durant la reivindicació es van viure moments de tensió entre manifestats i els agents de seguretat privada, motiu pel qual l'entitat ha convocat demà una roda de premsa. Des del Màgic recorden que han rebut formació per convertir tot el recinte en un punt lila i, de fet, la botiga Abacus ja funciona com a tal.

ACCIÓ MÀGIC LLIURES I COMBATIVES (5)

Equipades amb megàfons i pancartes, una vintena de persones irrompien al Màgic convocades per l'entitat Lliures i Combatives. A través de consignes feministes, reclamen que l'educació sexual inclusiva s'imparteixi als centres escolars de la ciutat i millorar els serveis públics d'atenció psicològica a les víctimes. També la instal·lació d'un punt lila al centre comercial i que se substitueixi l'empresa de seguretat actual. De fet, durant la concentració de dissabte, alguns dels manifestants van ser reduïts pels agents de seguretat del centre, que van intentar dissoldre la manifestació.

  • Teresa Prados és portaveu de Lliures i Combatives a Catalunya
ACCIÓ MÀGIC LLIURES I COMBATIVES (1)

D'altra banda, des del col·lectiu tornen a denunciar que se senten abandonades institucionalment i que s'han invisibilitzat els casos per protegir la imatge del Màgic. També consideren que no hi ha hagut un seguiment suficient de les víctimes per part del govern local, tant l'actual com l'anterior. Tot i que els Mossos d'Esquadra van personar-se al centre comercial en rebre l'avís de la concentració, la policia catalana no va dissoldre la manifestació ni va identificar les participants. El Centre Comercial, per la seva banda, manifesta haver rebut formació per part de l'Ajuntament i de la Guàrdia Urbana per convertir tot l'espai en un punt lila. A més, asseguren que les botigues van ser convidades a rebre la mateixa formació. De fet, l'Abacus del centre comercial ja funciona com a Punt Segur, en el marc de la campanya municipal 'Apropat, avancem cap a un futur de zero agressions'.

ACCIÓ MÀGIC LLIURES I COMBATIVES (3)