L'Oficina d'Igualtat arxiva la denúncia per transfòbia contra el llibre que es va presentar a l'Espai Betúlia

L'Oficina d'Igualtat arxiva la denúncia per transfòbia contra el llibre que es va presentar a l'Espai Betúlia
David González
10/10/2023 - 11:40

Badalona - L'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-Discriminació arxiva la denúncia presentada per Guanyem Badalona en Comú contra la presentació del llibre 'Crítica feminista a la penetración de las ideas transgeneristas en la educación'. L'organisme, depenent de la Generalitat de Catalunya, considera que els fets denunciats no constitueixen cap infracció de la llei d'igualtat de tracte i no-discriminació. No es pronuncia, però, sobre el contingut del llibre.

Els fets van tenir lloc el passat 21 de febrer, quan les autores del llibre i membres de l'Associació de Veïns de Juan Valera, entitat organitzadora de l'acte, van intentar dur a terme la seva presentació a l'Espai Betúlia. Tot i la repulsa de moviments socials, com els col·lectius Tornem-hi i Qaliu, i fins i tot d'Esquerra Republicana i els comuns, que en aquell moment portaven les regidories de Cultura i Feminismes respectivament, el govern no vetava l'acte. Sí que anunciava, però, que la presentació no es duria a terme perquè cap llibreria local li donava suport, després que Saltamartí Llibres es desmarqués. Finalment, però, simpatitzants i contraris es van trobar a les portes de l'equipament públic, protagonitzant enfrontaments verbals.

Guanyem va denunciar els fets davant L'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-Discriminació, afirmant que 'el títol del llibre, el cartell de l'acte i les publicacions de les xarxes socials de les autores inclouen contingut transfòbic'. L'organisme arxiva ara la causa, però adverteix que la seva decisió es limita als fets transcrits per Guanyem a la mateixa denúncia i que aquesta no aporta cap fragment del llibre. 'Caldria determinar', afegeix, 'si és el mateix contingut del llibre el que es podria considerar reprovable des del punt de vista de la normativa antidiscriminatòria'.

Resulicó OK arxivament llibre trànsfob OK
Resolució de l'Oficina d'Igualtat a la qual ha tingut accés Badalona Comunicació