MÉTEO | Dijous sense núvols i ambient càlid

MÉTEO | Dijous sense núvols i ambient càlid
Ingrid Vicent
09/05/2024 - 08:58

Badalona - Estem dins un escenari d'estabilitat que durant els dies vinents permetrà un temps en calma, fins a final de setmana dominarà la tranquil·litat meteorològica. Tenim al damunt una llengua d'aire càlid que fa de bloqueig a les pertorbacions i alhora dificulta el creixement de nuvolades. Per tant, avui serà un dia plenament assolellat. Des de bon matí el cel es mostra serè i no hi haurà gaires novetats al llarg del dia. Aquest dijous, el sol lluirà matí i tarda.

La bonança meteorològica bé acompanyada d'una pujada de les temperatures que ja s'ha fet notar de bon matí. Han pujat els valors de mínima que han marcat entre 15 i 16 °C. Avui, mànigues de camisa o fins i tot màniga curta al centre del dia, la previsió és que la temperatura s'enfili amb facilitat cap a xifres de 20 °C.

La tranquil·litat també es farà notar al mar que mostrarà poc moviment amb un vent que bufarà suau i de component marítim, entre sud i sud-est.

Divendres es mantindrà l'estabilitat. Tornarà a lluir el sol, però a diferència d'aquest dijous podran aparèixer petites novetats. Per una banda, l'arribada de núvols prims al llarg de la tarda, amb l'única conseqüència de trencar una mica la monotonia del cel blau. I, per altra banda, la possibilitat que aparegui boira marítima. La mateixa situació de calma, amb aire càlid en altura i un mar encara fred en aquesta època de l'any, pot afavorir l'aparició de núvols baixos en trams de costa. En el cas que les boires facin acte de presència, l'ambient tèrmic, a primera línia de costa es notaria més fresc.

El cap de setmana continuarà amb temps tranquil, amb un sol enterbolit per la circulació de núvols alts i mitjans. Dissabte encara es mantindrà la possibilitat de boira marítima. Les temperatures es mouran en valors primaverals, amb la calor pròpia de l'època, sense grans excessos.