Montgat, el poble mariner que es queda sense platges

Montgat, el poble mariner que es queda sense platges
Sara Nicolás / Anna García de Albéniz
15/03/2024 - 14:40

Montgat - Montgat es queda sense cap platja després del darrer temporal de garbí. L'Ajuntament no descarta renunciar a la temporada d'estiu, el que suposa un impacte econòmic de gairebé 1 milió d'euros per al municipi. L'Escola del Mar s'ha hagut de desplaçar de la Platja de les Barques al costat de l'espigó però prepara la temporada amb normalitat.

Un poble mariner de 7 platges se n'ha quedat sense. A finals del 2023 la platja de les barques es mantenia ferma al litoral però tres mesos més tard, ha desaparegut. Aquest fet provocarà que enguany l'afluència al tram marítim disminueixi considerablement, amb les implicacions que això comporta. La pèrdua del component social, que acull persones de municipis veïns, però també el retorn econòmic estimat en uns 900.000 euros. L'alcalde de Montgat, Andreu Absil, dona per perduda la temporada estiuenca.

Andreu Absil és l'alcalde de Montgat

Un dels grans perjudicats és l'Escola del Mar. En els darrers quatre mesos ha hagut de canviar d'ubicació dues vegades derivat de les tasques de descontaminació. Actualment es troba al costat de l'espigó, un espai que l'entitat veu amb bons ulls. A diferència del punt de vista de l'executiu, el club planifica les activitats estiuenques amb normalitat, tot i que adaptant-se a la nova situació.

Xavi Ferrer és el director de l'Escola del Mar de Montgat

Des del consistori montgatí asseguren que en aquest àmbit tenen poc marge de maniobra per manca de competències, ja que recordem, recauen en el Ministeri de Transició Ecològica. En aquest sentit, Absil apunta que la propera setmana tancarà una reunió amb responsables del Ministeri per reclamar una solució urgent i, així, revertir la situació actual.

WhatsApp Image 2024-03-15 at 14.15.34
L'Escola del Mar farà ús, de moment, del tram de la Platja de les Barques ubicat al costat de l'espigó