'No esteu soles' exigeix al nou govern local inversions dràstiques per atendre les víctimes de violacions

'No esteu soles' exigeix al nou govern local inversions dràstiques per atendre les víctimes de violacions
ACN / Àlex Sisó
06/06/2023 - 18:06

Badalona - El moviment 'No esteu soles' reclama al nou govern entrant que inverteixi dràsticament a atendre les víctimes d'agressions sexuals. La plataforma fa una crida a què es destinin més recursos als Serveis Socials, als equips SIAD i que s'activin equips d'atenció a la violència masclista i LGTBI-fòbica a tots els centres educatius. El Comitè de Mares Contra la Violència Sexual a Badalona ha convocat una nova protesta per dijous 15 de juny a la Nau 3 del Centre Cultural l'Escorxador.

La portaveu de l'entitat del moviment 'No esteu Soles', Teresa Prados, lamenta el succés de dissabte, el qual assegura que 'remou' les vivències de les altres cinc noies i nenes víctimes de violacions grupals que hi ha hagut des de finals de l'any passat a Badalona. Una d'elles, és la seva filla. Prados diu que a Badalona s'han succeït diverses violacions en grup a causa de l'abandonament polític, després de constants canvis de govern. En concret, ha tornat a acusar l'alcalde en funcions, Rubén Guijarro, de donar l'esquena a les víctimes.

A banda de treballar la prevenció, Prados demana una millora transversal en atenció a les víctimes i defensa la importància d'incorporar una assignatura d'educació sexual al currículum educatiu.

'No esteu soles' preveu exposar aquesta i altres peticions adreçades al govern entrant a través d'un acte, dijous vinent a les 19.00 hores, al Centre Cultural l'Escorxador de Badalona. Hi participaran el Comitè de Mares contra la Violència Sexual a Badalona i el Moviment Lliures i Combatives, així com membres de la comunitat educativa i de Serveis Socials.