Obertura imminent de la Barnahus de Badalona

Obertura imminent de la Barnahus de Badalona
Àlex Sisó
12/03/2024 - 21:21

Badalona - En qüestió de dies, la Barnahus de Badalona estarà a ple rendiment. Així ho afirmen des del Departament de Drets Socials de la Generalitat. El servei, que atendrà menors i adolescents víctimes de violències sexuals, ja té les instal·lacions preparades i l'equip psicosocial contractat i format. La inauguració oficial, però, encara no té data. Drets Socials també ha confirmat a Badalona Comunicació que el consorci Badalona Sud reprendrà l'activitat a l'abril.

A finals de febrer, la Generalitat posava en marxa la Barnahus de Granollers, el cinquè que s'activa a Catalunya, després dels de Tarragona, Lleida, Terrassa i la Seu d'Urgell. La previsió és tenir operatives un total de 12 pròximament, una d'elles la de Badalona, que s'espera que obri en breu. El secretari General de Drets Socials de la Generalitat, Oriol Amorós, ha explicat al Badalona Matí que l'obertura de la primera Barnahus va permetre detectar un increment exponencial de casos de violència contra els infants.

D'altra banda, el Departament de Drets Socials afirma que el Consorci Badalona Sud es reactivarà el pròxim mes d'abril després de dos anys de paràlisi, ja que aprovaran els comptes i el programa d'activitats. Detallen que al juny s'aprovaran els nous estatuts i la nova composició de l'ens amb la incorporació de més departaments de la Generalitat.

Recordem que el Consorci Badalona Sud, que pretén fer front a les necessitats a barris com Sant Roc, el Remei o el Congrés, es trobava en procés de dissolució des de l'abril de 2022. El passat mes de juny, però, l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, van acordar reactivar-lo per donar resposta a les necessitats de la zona, que van definir com 'complexes'.