Pacte per reactivar el Consorci Badalona Sud per actuar en barris com Sant Roc

Pacte per reactivar el Consorci Badalona Sud per actuar en barris com Sant Roc
Judit Larios
23/06/2023 - 19:52

Badalona - El Consorci Badalona Sud, actualment en procés de dissolució, es reactivarà per fer front a les necessitats de la zona sud de la ciutat, on es troben barris com Sant Roc. L'alcalde Xavier Garcia Albiol i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ho han acordat aquest divendres en una reunió per analitzar les necessitats d'aquest barri.

La dissolució de l'ens, format per la Generalitat i l'Ajuntament de Badalona, es va aprovar de mutu acord l'abril de l'any passat. Ara, arran de les agressions sexuals que s'han produït a la ciutat en els darrers mesos, els dos executius han decidit recuperar-lo per donar resposta de manera coordinada a les necessitats de la zona, que titllen de «complexes». La intenció és reformular el consorci i convertir-lo en un organisme més transversal. De fet, Albiol considera que l'ens només funcionarà si es garanteix la implicació activa dels departaments d'Educació, Drets Socials, Territori i Interior de la Generalitat.

Hem de veure com hi incorporem més departaments i quin esforç econòmic fan la Generalitat i l'Ajuntament. Les ganes hi són i hem de fer que sigui operatiu.

Mentre no es recupera el consorci, que serà a llarg termini, Albiol i Campuzano han apostat per polítiques que es puguin dur a terme de manera urgent. Per això, un altre dels acords que es desprèn de la reunió és la implementació de programes que ja funcionen en altres ciutats. És el cas de Barnahus, el servei d'atenció a infants i adolescents víctimes de violència sexual que el govern català estendrà a 12 municipis catalans abans de finals d'any, entre ells Badalona. També s'ha proposat tirar endavant el programa Bloc a Bloc, que busca detectar casos d'atenció especial no identificats pels serveis socials. Tant l'alcalde com el conseller han valorat positivament la reunió, assenyalant la bona entesa tot i les «diferències polítiques».