Oposició, entitats i usuaris porten al ple el tancament de Can Bofí Vell, mentre que el govern en culpabilitza la Generalitat

Oposició, entitats i usuaris porten al ple el tancament de Can Bofí Vell, mentre que el govern en culpabilitza la Generalitat
Jordi Ribàs / Mar Martínez
07/05/2024 - 00:03

Badalona - El govern local afirma que és la Generalitat qui hauria aturat la possibilitat de fer un contracte d'emergència per garantir el funcionament de l'alberg de Can Bofí Vell. Respon així a les crítiques que tota l'oposició, la plataforma Badalona Acull i diverses persones sense llar han portat a l'Ajuntament, tant amb intervencions al ple municipal de maig com també amb una manifestació a la plaça de la Vila.

En la primera moció del ple, presentada per Esquerra, Guanyem i els Comuns, el portaveu de Badalona Acull, Jaume Ventura, ha exigit al govern local explicacions per haver tancat Can Bofí Vell. També ha carregat cap al govern del PP per permetre la situació en la qual es troben els fins ara 45 usuaris del centre:

Vostès permeten que visquin en condicions infrahumanes

La 4a tinenta d'alcaldia i regidora de l'Àmbit de Protecció de les Persones, Rosa del Amo, ha assegurat que el PP és el partit que més sensibilitat ha demostrat vers les persones sense llar, i prova d'això, diu, és que Can Bofí Vell es va obrir en l'anterior mandat de Xavier García Albiol. Del Amo assegura, a més, que la Generalitat 'no ha dit tota la veritat', ja que, segons el govern local, el contracte d'emergència que oferien per mantenir el servei no el pot formalitzar l'Ajuntament perquè existeix un topall:

Vam oferir fer un conveni i cedir la competència a la Generalitat, però la seva resposta va ser el silenci


Des d'Esquerra Republicana, el president del grup Àlex Montornès ha afirmat que la responsabilitat és del govern local perquè la competència és municipal:

El contracte d'emergències el faria la Generalitat si tingués les competències, però és que són seves

Amb els vots en contra del PP, majoria a la cambra, la moció no ha prosperat. La decisió ha sigut rebuda amb crits i laments per part de les persones sense llar presents al saló de plens, que asseguren que no tenen on dormir i fa dies que no mengen res calent.

WhatsApp Image 2024-05-06 at 17.59.55

Per altra banda, el ple ordinari sí que ha aprovat el conveni de col·laboració per mitjà del qual la Generalitat atorga 800.000 € per a la gestió de l'Oficina Local d'Habitatge. L'oposició ha aprofitat per reclamar al govern que convoqui el Consell Municipal de l'Habitatge i presenti el balanç del treball del darrer any de l'oficina. El govern ha dit que ho té present, però no ha posat data. Guanyem, l'únic partit que s'ha abstingut, ha dit que considera la quantitat d'“irrisòria”.