Primer tràmit per fer realitat la nova piscina a l'antiga fàbrica FOCUS

Primer tràmit per fer realitat la nova piscina a l'antiga fàbrica FOCUS
Redacció
29/05/2024 - 17:02

Badalona - L'Ajuntament de Badalona ha posat en marxa el procediment de modificació urbanística per construir la nova piscina municipal de 50 metres en l'espai de l'antiga fàbrica FOCUS. Concretament, al solar comprès pels carrers Molí de la Torre, Jaume Passarell i l'autopista C-31, en el límit dels barris de Bufalà, Morera i Dalt la Vila.

Aquest és el primer tràmit necessari per iniciar durant aquest mandat la construcció del nou complex esportiu. La modificació suposa un canvi dels usos urbanístics del solar i l'adapta a l'ús esportiu que es preveu realitzar-se. Fins ara, aquesta àrea estava qualificada de zona esportiva i cultural i les superfícies establertes no coincidien amb els usos previstos en els estudis previs per construir la piscina. La modificació també permetrà establir les condicions d'edificabilitat de les futures construccions i fer els ajustos necessaris davant les afectacions que comporta la proximitat de l'autovia C-31 al nou complex.

Aquest procediment urbanístic se suma a l'adjudicació que el passat mes de desembre va fer l'Ajuntament a una empresa externa per agilitzar el procés de construcció de la nova piscina i redimensionar el projecte d'acord amb les necessitats que té la ciutat.

Segons el govern local, actualment, l'empresa adjudicatària està enllestint els darrers tràmits per adaptar l'avantprojecte existent, establir un cronograma d'actuacions, ajustar l'estimació econòmica de la inversió i redactar del plec de prescripcions tècniques particulars (PPTP). El resultat d'aquestes actuacions regirà la licitació del contracte de serveis d'arquitectura per redactar el projecte bàsic i executiu per a la construcció del complex esportiu.