Ramon de los Heros: 'A Badalona s'està deixant perdre el món cultural'

Ramon de los Heros: 'A Badalona s'està deixant perdre el món cultural'
Àlex Sisó
09/05/2024 - 21:22

Badalona - Després d'haver estat el constructor de 18 dimonis al llarg de dues dècades, l'artista badaloní Ramon de Los Heros ha plegat veles perquè no s'ha sentit prou valorat. Així ho ha manifestat en una entrevista al BDN360 on també ha lamentat que Badalona no hagi apostat per potenciar la cultura com si han fet altres ciutats de l'entorn metropolità.

El fet que l'actual govern l'hagi exclòs del jurat del concurs 'Crema'l Tu', segons afirma, justificant que enguany s'ha anat a buscar uns membres més professionals, ha estat la gota que ha fet vessar de tot un seguit de decepcions que de Los Heros ha anat acumulant al llarg dels anys. L'escenògraf badaloní s'ha sincerat al BDN360, i ha reconegut que no s'ha sentit prou valorat per la ciutat i, a parer seu, a Badalona s'està deixant perdre el sector cultural per qüestions polítiques.

Durant els 19 anys que ha estat l'encarregat de construir el dimoni, de Los Heros afirma que ha gaudit molt els processos de muntatge, però reconeix que a l'inici patia molt perquè no sabia si compliria els terminis per arribar a tenir-lo enllestit a temps. Reconeix que el dimoni d'enguany ha estat una mica complicat, sobretot durant el trasllat de les peces que formen les mans i cames. El fet que aquest sigui l'últim, admet, li produeix tristor.