S'accelera la degradació de l'edifici que acull l'Escola de Música Moderna de Badalona i el Centre Cívic de Dalt la Vila

S'accelera la degradació de l'edifici que acull l'Escola de Música Moderna de Badalona i el Centre Cívic de Dalt la Vila
Àlex Sisó
27/11/2023 - 21:59

Badalona - Als problemes de climatització, lavabos en mal estat i filtracions d'aigua s'afegeix ara l'aparició d'esquerdes al sostre i el despreniment de trossos de guix. Des de l'escola fan una crida a què l'Ajuntament faci una actuació urgent a les instal·lacions.

WhatsApp Image 2023-11-27 at 21.48.25 (4)

Del conjunt de problemes de manteniment que acumula l'edifici, el darrer s'ha detectat a la sala d'exposicions del Centre Cívic de Dalt la Vila, una zona per on els alumnes i professors de l'Escola de Música Moderna de Badalona passen diàriament per accedir a les classes. El despreniment de fragments de guix ha obligat el centre a delimitar la zona per evitar posar en risc als usuaris.

WhatsApp Image 2023-11-27 at 21.48.25 (5)

Joan Besalduch, professor de l'EMMB, també lamenta que la calefacció no funciona, a conseqüència del robatori de tres aparells de climatització i cablejat elèctric que van patir a l'agost. Un fet que afecta el confort dels alumnes que, els dies de fred, fan classe amb jaqueta.

Un altre dels problemes també es dona durant els dies de pluja, quan l'escola es veu obligada a posar galledes perquè l'aigua es filtra. Besalduch explica que a l'edifici també han aparegut esquerdes a conseqüència de les obres d'enderroc que s'han fet a l'edifici adjacent. Des de l'Escola de Música Moderna de Badalona estan en contacte amb l'Ajuntament i asseguren que la predisposició de l'executiu local és bona. Reiteren, però, que corre pressa que es faci una actuació urgent.

WhatsApp Image 2023-11-27 at 21.48.25 (2)

Malgrat tot, l'Escola de Música Moderna de Badalona continua amb la seva programació habitual del Cicle de Concerts Per fi és dilluns. Aquest dilluns, el bateria, cantant i compositor Antonio Postius, alumne del centre, ha ofert un concert de rock on ha presentat el seu primer àlbum “Misrepresent EP”

WhatsApp Image 2023-11-27 at 21.48.25 (6)