Signat el decret d'emergència que agilitzarà tots els tràmits de l'esfondrament

Signat el decret d'emergència que agilitzarà tots els tràmits de l'esfondrament
Berta Soler / Àlex Sisó / Paula Rusiñol
08/02/2024 - 15:06

Badalona - L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha signat aquest dijous al migdia el decret d'emergència que agilitzarà la tramitació administrativa relacionada amb l'esfondrament del carrer Canigó. Entre les mesures, s'inclou l'assessorament jurídic de les famílies afectades. De moment, els veïns de l'edifici número 9, no afectats directament per l'esfondrament, encara no poden tornar als seus domicilis ni a recollir les seves pertinences.

CASAL RAVAL
Casal del Raval

Els veïns asseguren que així els ho ha comunicat l'Ajuntament aquests dijous en una trobada celebrada al Casal del Raval, després d'haver mantingut una reunió amb els cossos d'emergències. Paral·lelament, els tècnics de l'Àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament inspeccionen l'edifici. De moment, però, segons els veïns, s'ha determinat que no hi podran tornar a entrar fins que el jutjat hi doni el vist-i-plau. Amb tot, recordem que ahir, sota custòdia dels bombers, alguns d'ells van poder accedir a l'edifici per recollir alguns objectes bàsics.

RUNA 5
El carrer Canigó continua acordonat

Aquest dijous a la tarda l'ambient entorn de l'edifici afectat era de calma. El carrer continua tallat al trànsit i acordonat per una patrulla de la Guàrdia Urbana. La runa que els Bombers van extreure manualment, pedra a pedra, s'acumula en tres contenidors ubicats davant el número 9 del carrer Canigó i en una quarantena de sacs situats a la part posterior de l'edifici. Recordem que les informacions relacionades amb aquest sinistre es troben sota investigació judicial.

RUNA 2
Sacs de runa a la part posterior de l'edifici