SIP-FEPOL reclama que la Guàrdia Urbana recuperi la vigilància als edificis municipals

SIP-FEPOL reclama que la Guàrdia Urbana recuperi la vigilància als edificis municipals
Àlex Sisó
26/02/2024 - 21:21

Badalona - El sindicat SIP-FEPOL exigeix que els agents de la Guàrdia Urbana tornin a oferir el servei de vigilància als edificis municipals. Ho fan davant les incidències que, segons afirmen, han protagonitzat recentment alguns vigilants de seguretat, relacionades amb la seva conducta i rendiment. Un fet que, segons afirmen, ha obligat a apartar de les seves funcions alguns d'ells. Consideren inacceptable que el que qualifiquen com una empresa privada 'de baix cost' assumeixi la responsabilitat dels edificis municipals.

Des de SIP-FEPOL expliquen que ja fa temps que reclamen al regidor de seguretat que les competències de vigilància dels equipaments municipals siguin retornades a la Guàrdia Urbana, tal com recull la llei de policies locals. Entenen que la substitució d'agents per seguretat privada s'hagi adoptat davant la falta d'efectius que pateix el cos, però no veuen bé que aquesta mesura s'allargui en el temps. Insten a les autoritats municipals a reconsiderar la decisió ja que, segons afirmen, no es pot comprometre la seguretat dels treballadors municipals i dels ciutadans amb empreses privades que no ofereixen bé el servei.

Joan Marc Zamora, portaveu del sindicat SIP-FEPOL

Des del govern local asseguren que la política és que els agents de la Guàrdia Urbana estiguin al carrer i no vigilant portes d'edificis. Detallen que posar vigilants privats als edificis municipals ha permès alliberar sis urbans per al servei i això, diuen, és el que vol el govern municipal. 'Els problemes de personal de l'empresa els ha de solucionar l'empresa', conclouen.

Recordem que Badalona va recuperar a principis de febrer els sis vigilants de seguretat dels edificis municipals després que finalitzés el contracte. La mesura es va activar l'octubre de l'any passat, però es va començar a estudiar a finals de juny, a proposta dels comandaments del cos policial, per suplir la manca d'agents durant els mesos d'estiu, quan la plantilla fa vacances.