Stop Mare Mortum i Badalona Acull, a la Comissió de Drets Socials del Parlament

Stop Mare Mortum i Badalona Acull, a la Comissió de Drets Socials del Parlament
Laia Martínez
21/06/2023 - 19:03

Parlament de Catalunya - L'entitat Stop Mare Mortum i la plataforma Badalona Acull han comparegut aquest matí a la Sessió de Comissió de Drets Socials del Parlament per defensar que es reguli l'empadronament a tothom i que els municipis no impedeixin aquest dret. Proposen que s'inclogui en la proposició de llei per fer front al sensellarisme, que s'està treballant actualment al Parlament, l'ús del domicili fictici o mesures de transparència per la gestió municipal del padró. La compareixença ha estat sol·licitada pel Grup Parlamentari de la Candidatura d'Unitat Popular - Un Nou Cicle per Guanyar, presidida per la badalonina Dolors Sabater.

'Les persones que no tenen accés al padró estan condemnades a la precarietat'. Així de contundents s'han mostrat des d'Stop Mare Mortum i Badalona Acull. Alerten que la situació de les persones sense padró fa que 'no existeixin a efectes administratius'. Denuncien l'incompliment de la normativa vigent per empadronar a la ciutadania per part d'una quarantena de municipis catalans. El portaveu de les entitats socials, Ferran Moreno:

En aquest sentit, han suggerit a la Comissió un seguit de mesures a tenir en compte perquè s'incorporin a la nova llei que s'està tramitant al Parlament. Demanen que es garanteixi l'empadronament a tots aquells que ho necessitin a través de l'ús d'un domicili fictici, que s'insti als ajuntaments a treballar de forma àgil i transparent, o bé, que la llei no discrimini persones en situació irregular. Que ho facin, a més, a través d'un protocol comú. Angelina Lecha també ha parlat en nom d'Stop Mare Mortum i Badalona Acull:

La diputada Dolors Sabater s'ha compromès a treballar per fer possible el que reclamen les entitats. També ha denunciat la gestió del padró, destacant que 'és un dels exemples clars de lleis fetes que a la realitat no es compleixen'.

En aquest sentit, Sabater apunta com és d'important apropar al Parlament aquesta realitat que sovint, diu, queda allunyada. Les entitats han tancat la sessió defensant el dret a la migració de totes les persones. Un fet que, asseguren, anirà en augment a causa del canvi climàtic.

PADRO PARLAMENT 3