Temperatures superiors als 30 graus i cops de calor a l'Escola Lola Anglada durant la primavera i l'estiu

Temperatures superiors als 30 graus i cops de calor a l'Escola Lola Anglada durant la primavera i l'estiu
Àlex Sisó
06/05/2024 - 21:06

Badalona - L'AFA de l'escola Lola Anglada exigeix a l'Ajuntament de Badalona i a la Generalitat que dotin d'equips de climatització el centre perquè alumnes i docents deixin de patir temperatures superiors als 30 graus. Una situació que, asseguren, ha provocat que alguns alumnes, d'entre 3 i 12 anys, hagin patit cops de calor i problemes a la pell. Les famílies no descarten iniciar mobilitzacions perquè la intervenció es dugui a terme de forma urgent. Temen que els problemes de salut s'agreugin.

WhatsApp Image 2024-05-06 at 20.42.39 (4)
Les famílies volen solucions

Mitjançant uns sensors repartits per l'escola, l'AFA de l'escola Lola Anglada han registrat les temperatures que han experimentat les aules durant els darrers onze mesos. Unes dades que han evidenciat la situació tèrmica insostenible que pateixen els infants i adults al centre, els quals passen més de 30 hores setmanals sense cap mena d'aparell de climatització ni zones d'ombra.

WhatsApp Image 2024-05-06 at 20.42.39 (3)

Una situació que, segons l'AFA, afecta gairebé la totalitat dels 461 alumnes que assisteixen a l'escola. Alerten que les temperatures més extremes es donen a la zona infantil, especialment durant els mesos de primavera i estiu, i ja han hagut de lamentar cops de calor, entre altres problemes de salut.

Aïda Pacheco, mare d'un alumne d'I5 de l'escola Lola Anglada, i Rafael Segovia, membre de l'AFA del mateix centre.

Per posar fre a aquesta situació, l'AFA de l'escola Lola Anglada exigeix a les administracions una solució urgent per garantir que la temperatura a les aules estigui per sota dels 27 graus, tal com marca la llei de Prevenció de Riscos Laborals. Denuncien que les administracions es passen la pilota i les consideren responsables de posar en risc la salut d'alumnat i treballadors. Des de l'AFA han contactat amb FAMPAS i les AFA de les escoles bressol municipals, que també pateixen la mateixa problemàtica, i tenen previst mobilitzar-se l'1 de juny a Badalona, coincidint amb la Diada de l'Educació.