El Tortell de Reis: producte estrella per acomiadar les festes nadalenques

El Tortell de Reis: producte estrella per acomiadar les festes nadalenques
Laia Martínez
05/01/2024 - 15:07

Badalona - De nata amb crema cremada, de massapà o bé de més innovadors, com de trufa amb gerds o lemon pie. La tradició del Tortell de Reis ha anat evolucionant i avui dia hi ha de tots els tipus i per a tots els paladars. És un producte artesà que fa més amena l'arribada de Ses Majestats i també la seva marxa. Els pastissers hi treballen des de fa uns dies perquè aquest pastís arribi a totes les llars. N'és el cas de l'obrador del Forn Bertran de Badalona.

CARLES BERTRAN FORN TORTELL DE REIS
TORTELL REIS 4

L'equip de l'obrador es divideix per elaborar les diferents parts que formen el Tortell de Reis, el producte estrella que no fallarà a moltes cases de Badalona. Hi ha feina a fer per arribar a temps, des de preparar la massa fins als sabors que definiran cada un dels Tortells, que amagaran la fava i la figureta del rei. Dos elements que, depèn de quin toqui, haurem de pagar la unitat o podrem posar-nos la corona daurada que acompanya el pastís.

REI TORTELL I FAVA

És una diada que a tots ens ve molt de gust. Els Reis sempre tenen aquest punt de màgia

  • Carles Bertran és el propietari i pastisser del Forn Bertran.

Aquest obrador preveu vendre més de 300 productes, acompanyats de pa i pastes per als esmorzars de demà. Lamenten, però, que cada cop són menys els artesans o pastissers que es dediquen a elaborar aquest pastís, mantenint la tradició. Però, a la vegada, és un producte que té molta sortida. Tot i que el Gremi de Pastissers va avisar que enguany es mantindrien els preus de l'any passat, des del Forn Bertran detallen que han pujat entre un 5 i un 7%, a causa de la inflació.

TORTELL REIS 2

TORTELL DE REIS FORN BERTRAN

📺 Badalona Notícies del 5 de gener del 2024: