Últims adeus a Germina

Últims adeus a Germina
Raquel Moreno Escudero
19/06/2024 - 14:01

Badalona - Setmana d'emocions intenses a la seu de Germina a Badalona. La Fundació, que fins ara acompanyava infants i adolescents en risc d'exclusió social, tanca definitivament les seves portes. I ho fa sense cap mena d'alternativa tant pels usuaris com pels educadors socials que hi treballen des de fa 7 anys al municipi.

germina 3

L'equip de professionals i usuaris de Germina inicien un procés de dol per assumir que ja no podran tornar al que durant tots aquests anys ha estat casa seva. Els educadors no ha aconseguit crear una entitat pròpia per seguir acompanyant infants i joves vulnerables que han pogut gaudir d'oportunitats gràcies a la tasca de la Fundació. Els treballadors es queden sense feina però les famílies perden la seva segona llar.

germina

Durant aquesta setmana els educadors buiden el local i les famílies s'apropen per acomiadar-los. Els treballadors aprofiten per oferir-los les donacions de menjar provinents del Banc d'Aliments, material escolar i roba. Com a símbol del vincle afectiu que han anat teixint durant els darrers anys, els usuaris han plasmat les seves mans en una paret del local. En aquests 7 anys de servei a la comunitat, l'entitat ha acompanyat prop de dues centes famílies.