Unes 526 persones podran accedir a una nova edició del programa d'ajudes ACOL de la Generalitat

Unes 526 persones podran accedir a una nova edició del programa d'ajudes ACOL de la Generalitat
Laura Valverde / Rafa Tejada
03/04/2024 - 13:29

Sant Adrià del Besòs - El programa d'ajudes ACOL de la Generalitat de Catalunya està destinat a ajudar a la inserció laboral de persones migrades en situació administrativa irregular. En aquesta nova edició, unes 526 persones a Catalunya es podran beneficiar d'aquesta ajuda ocupacional. De fet, ja són gairebé 2.000 persones les que s'han pogut formar i trobar feina gràcies a aquest programa del Servei d'Ocupació de Catalunya.

A Badalona caldrà veure si l'Ajuntament s'adhereix o no a aquest programa. Recordem que l'any passat l'executiu popular va decidir no concedir els ajuts a catorze persones que ja havien estat seleccionades. Aleshores, va argumentar que volia evitar un «efecte crida» d'altres migrants que també es trobin en situació irregular.

Les ajudes, que compten amb la col·laboració del Departament de Feminismes, disposaran d'una inversió de 19 milions d'euros, gràcies a les subvencions dels Fons Europeus. El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, explica que és fonamental per a garantir la inserció laboral de moltes persones perquè 'ajuda a trencar les dificultats administratives i contribueix a aquest arrelament social i laboral que és imprescindible per a poder establir projectes de vida amb seguretat i a llarg termini'.

Tot i la bona notícia, l'estat espanyol ha avisat la Generalitat d'una possible reducció del 30% de finançament destinat a ajudes ocupacionals. Si això es confirma, el conseller ha advertit que algunes de les convocatòries del Departament de Treball podrien estar en risc. És per això que Torrent demana corresponsabilitat a l'estat espanyol a l'hora de desplegar polítiques d'ocupació.

Roger Torrent Formacio i treball 2