Protesta per la calor a les Escoles Bressol Municipals

Protesta per la calor a les Escoles Bressol Municipals
Àlex Sisó
31/01/2024 - 20:49

Badalona - Les famílies d'infants de les Escoles Bressol Municipals de Badalona han fet una xiulada de protesta per reclamar al govern d'Albiol que resolgui els problemes de climatització als centres. Temen que arribi l'estiu i els infants i educadores hagin de tornar a patir temperatures superiors als 30 graus. Des del govern local s'han compromès a començar a resoldre provisionalment el problema de cara a l'estiu.

Una trentena de pares i mares dels prop de 500 infants que acullen les cinc Escoles Bressol Municipals de la ciutat s'han concentrat aquest dimecres a les portes del Museu de Badalona, coincidint amb un acte al qual ha assistit la regidora d'educació, Vanesa González. Fa dos anys que les famílies lluiten perquè es resolguin els problemes de climatització, sobretot durant l'estiu. Recordem que els pares i mares van emetre un comunicat el passat mes de desembre, on demanaven a l'Ajuntament que concretés un calendari d'actuacions per fer una climatització de les escoles a finals de la primavera d'aquest any. Lamenten, però, que tot i el compromís de l'executiu local, no han vist cap avenç.

Mònica Ramírez, presidenta de l'AFA EBM Uni Dori

Per la seva banda, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha donat la raó a les famílies i s'ha compromès a adoptar mesures de climatització provisionals per aquest estiu. Entrevistat al Badalona 360, ha detallat que cada escola necessita un projecte de climatització personalitzat, un fet que requereix de molt temps. Els pares i mares consideren que la instal·lació de pingüins i sistemes de climatització mòbils no és la mesura més efectiva, ja que només climatitzen espais comuns puntuals. Reclamen que la climatització sigui integral a totes les estances de les Escoles Bressol Municipals.