Qui Som?

Badalona Comunicació, SA és una empresa pública propietat de l’Ajuntament de Badalona que gestiona els mitjans de comunicació Televisió de Badalona, Ràdio Ciutat de Badalona i el portal de notícies bdncom.cat. A més, distribueix continguts a través d’Streaming, d’un servei a la carta i de les xarxes socials (Youtube, Facebook, Twitter...). A banda dels mitjans de comunicació esmentats, també organitza el FILMETS Badalona Film Festival, certamen internacional centrat en curtmetratges.

En els seus orígens, en l’etapa pre-internet, la ràdio i la televisió van funcionar de forma separada, fins i tot en emplaçaments diferents. Primer va néixer Ràdio Ciutat de Badalona, a l’any 1981 la qual va conviure amb canals de TV privats que successivament van anar canviant de nom, però que es poden considerar precedents de l’emissora pública actual, com van ser Canal 21, VideoVisió, Telebadiu i Canal 51. L’any 2000 l’Ajuntament va adquirir la freqüència privada Canal 51 i va fusionar la nova TV, Televisió de Badalona, amb l’emissora de ràdio, sota un mateix paraigües, Badalona Comunicació.

En l’actualitat, televisió, ràdio i internet, al marge de ser uns llenguatges i uns canals de difusió diferents, treballen els continguts de forma conjunta. La plantilla és única, amb uns serveis informatius integrats i uns empleats (tècnics i periodistes) polivalents que treballen per a tots els mitjans alhora.

Bdncom és un grup de comunicació de proximitat. El seu àmbit d’actuació principal és la ciutat de Badalona, però també cobreix la subcomarca del Barcelonès Nord (Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besos), a més de Montgat i Tiana, que formen un continuo urbà amb la ciutat. El seu tret distintiu és, precisament, ser els únics mitjans audiovisuals que parlen del que passa en aquest entorn, que explica les preocupacions de la seva gent i que mostra les seves festes i celebracions.

Badalona Comunicació s’implica en allò que passa en el seu entorn més proper. Vol exercir la funció de servei públic que es correspon a la seva titularitat, el que implica ser sensible a l’heterogeneïtat de la seva gent, contribuint a reforçar la seva identitat col·lectiva, sent respectuós amb la pluralitat social, cultural, política, de gènere...