12-M: la votació dels partits locals a peu d'urna

12-M: la votació dels partits locals a peu d'urna
Redacció
12/05/2024 - 13:50

Badalona - L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha animat a la gent a participar en les eleccions per frenar l'abstenció, i s'ha mostrat confiat que la seva candidatura, la del PP, traurà uns bons resultats. Per Albiol, el més important d'aquestes eleccions és que els seus companys de govern, els regidors Juan Fernández i Rosa del Amo, entrin al parlament per representar, diu, els interessos dels badalonins. Així ho ha dit just després de votar, minuts abans de les 12 del migdia a l'escola Lola Anglada.

Els socialistes badalonins esperen obrir a partir de demà una nova etapa liderada pel PSC i on, diuen, hauran d'arribar a acords amb altres partits per tal de complir les promeses electorals. Diuen que fa temps que a Catalunya i Espanya s'han acabat les majories absolutes. Estan convençuts que els badalonins donaran suport a Salvador Illa i que faran la diferència entre el vot a les municipals i a les autonòmiques. El president del Grup municipal del PSC, Fernando Carrera, ha votat a l'escola Baldomer Solà, acompanyat de la seva dona i el seu fill de mesos, i de l'exregidora Andrea Zapata, número 24 a la llista per Barcelona.

El president del grup municipal d'ERC, Àlex Montornès, espera que els badalonins omplin aquest diumenge les urnes pensant en els pròxims 4 anys de legislatura. Un nou mandat, diu, que aposti pels drets socials i les inversions a Catalunya i Badalona liderat pels republicans. Montornès assegura que el govern de Pere Aragonès ha fet una bona feina aquests darrers tres anys i esperen que la ciutadania els retorni la confiança per continuar governant el país. Montornès ha votat aquest diumenge 12 de maig a l'escola Jungfrau, al barri de Coll i Pujol.

La presidenta del grup municipal de Badalona en Comú Podem i número 14 a la llista de Comuns-Sumar, Aïda Llauradó, ha recordat la importància de participar perquè, lamenta, hi ha molta gent que viu i treballa a Catalunya, però que no té dret a vot. També confia que Comuns-Sumar tregui uns bons resultats perquè, assegura, és l'únic partit que treballa activament per configurar un govern d'esquerres a la Generalitat. Així ho ha dit quan ha dipositat el seu vot, a les 10 del matí a l'escola Minguella.

La presidenta del grup municipal de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, confia que aquestes eleccions al Parlament de Catalunya les urnes s'omplin de vots sobiranistes, d'esquerres i antirepressius. Sabater assegura que es tracta d'uns comicis que s'emmarquen en un moment d'incertesa pel rumb que prendrà el país. Tot i no voler fer previsions, considera que pot decidir-se tot amb els vots d'última hora. Recordem que la candidatura municipalista de Guanyem Badalona no ha fet campanya per aquest 12M, però sí una crida al vot independentista i d'esquerres.