200 afectats de l'illa de Canigó reclamen informació i garanties de seguretat

200 afectats de l'illa de Canigó reclamen informació i garanties de seguretat
Montse López
16/03/2024 - 21:01

Badalona - Els veïns de l'illa de Canigó reclamen a les administracions públiques informació sobre l'estat dels seus pisos i el temps que trigaran a tornar a casa aquells que ara estan desallotjats. Són algunes de les demandes dels afectats que aquest dissabte s'han reunit a la Plaça Badalona on hi han participat fins a 200 persones. Es plantegen formar una plataforma per tenir més força.

Reunió afectats Canigó 1

Una de les principals reclamacions dels veïns dels carrers Canigó, Ausiàs Marc i Llefià és obtenir un informe que els certifiqui que els puntals que s'estan instal·lant als habitatges són segurs. Els que han pogut seguir a casa seva tenen por i, aquells que han estat desallotjats, volen saber quan podran tornar i tenir garanties de seguretat. 'El nostre bloc no sabem si s'apuntalarà, si hi podrem tornar a viure, no ens donen ni una data per entrar a agafar les nostres coses', diu Cristina Arzamendia, veïna del 118 d'Ausiàs Marc.

El nostre bloc no sabem si s'apuntalarà, si hi podrem tornar a viure, no ens donen ni una data per entrar a agafar les nostres coses

Una altra de les qüestions que els preocupa és com finançaran les obres necessàries per rehabilitar els habitatges. 'com i quan faran la rehabilitació? Com es podrà finançar? Serà a nivell comunitari o individual? Necessitem informació', reclama Susana Solà, veïna del número 15 de Canigó.

reunió afectats Canigó 4

Els veïns del número 7 del carrer Canigó expliquen que, després de les primeres revisions, els arquitectes els han transmès que les obres de rehabilitació podrien tenir un cost de 400.00 euros, el que correspondria a 20.000 euros per família. Creuen que no ho podran assumir i desconeixen si tindran ajudes econòmiques de les administracions públiques. David Enri, veí del número 7, assegura que 'som gent treballadora, que ens costa arribar a final de mes i ficar-nos en un préstec de 20.000 euros és una utopia'.

Som gent treballadora, que ens costa arribar a final de mes i ficar-nos en un préstec de 20.000 euros és una utopia

Els veïns reconeixen que l'Ajuntament de Badalona és l'administració pública que més els està ajudant. Tot i això, els traslladaran tots els dubtes recollits durant la reunió a l'espera de solucions per al veïnat, preocupat per la situació que estan vivint.