Badalona - Les badalonines Inés Lineros, Esther Izquierdo, Marta Santamaría i Ester Valverde formen part de la primera llista de les 100 Dones TIC Referents de Catalunya. Una enumeració que pretèn posar en valor i visibilitzar el talent i lideratge femení en el sector tecnològic a Catalunya. Aquest nou catàleg s'emmarca en el projecte “Women Approved: Impuls i Visibilització del Talent Femení en TIC”, promogut per l'Institut Más Mujeres.
La iniciativa respon a la persistència de la bretxa de gènere al sector tecnològic, segons denuncien des de l'ens. De fet, el Baròmetre DonaTIC de Catalunya assenyala que les dones representen només el 35% de la força laboral al sector TIC, i aquesta xifra es redueix dràsticament als llocs de lideratge (26,4%). A més, el 50% de les especialistes TIC abandona el sector abans dels 35 anys.
Inés Lineros forma part de l'empresa NTT Data, una empresa multinacional de consultoria i serveis de tecnologia amb seu central a Tòquio. Enginyera en Informàtica de Gestió, té una àmplia trajectòria en consultoria tecnològica i lideratge de projectes amb equips multidisciplinaris internacionals.
Esther Izquierdo és enginyera industrial, i actualment és directora d'innovació i persones a WATTEGA - ARCbcn, un estudi d'enginyeria dedicat al disseny de sistemes tècnics avançats en diferents camps de l'enginyeria i la consultoria. Izquierdo és també vicepresidenta de l'Stem Women Association i ha liderat entitats com el Clúster de l'Energia Eficient.
Pel que fa a Marta Santamaría, la seva experiència està focalitzada en serveis tecnològics financers i en sistemes de la informació per a infraestructures i seguretat. Actualment forma part de l'empresa It Now, una aliança empresarial entre la Caixa i Kyndryl.
Ester Valverde és enginyera de telecomunicacions i especialitzada en ciberseguretat. Compta amb una trajectòria sòlida de més de 17 anys d'experiència en l'àmbit tecnològic. Com a CISO a Damm, lidera la ciberseguretat com a eix estratègic del negoci, on ha reforçat la resiliència digital de la companyia, protegint processos crítics i impulsant una cultura de seguretat transversal.
També hi destaquen la tianenca Carolina Roldán i les colomenques Inmaculada Navas i Laura Ameijide.
Inmaculada Navas és enginyera informàtica per la UAB i apassionada de la programació, la seva trajectòria l'ha portat des de desenvolupadora fins a Engineering Manager a Mango. La seva passió és transformar reptes en solucions mitjançant el desenvolupament de software i l'empoderament d'equips.
Laura Ameijide és informàtica de formació, amb una trajectòria consolidada en formació, vendes, gestió de projectes i lideratge d'equips. Especialista en tecnologia Salesforce compta amb una visió estratègica i passió per la innovació.
La tianenca Carolina Roldán és llicenciada en Enginyeria de Telecomunicacions i Màster en Direcció Tecnològica. Gestora de projectes cloud amb visió transformadora, està especialitzada en optimitzar processos i connectar equips diversos per impulsar una cultura digital més eficient, col·laborativa i amb propòsit. Li mou fer la tecnologia més humana i útil per a les persones.
La llista es pot consultar al portal web de l'Institut Más Mujeres.