Badalona - Durant les vacances estiuenques, els ritmes són més pausats. Es fan més activitats a l'aire lliure i àpats fora de casa. Les rutines canvien i és important mantenir una alimentació adequada per mitigar els efectes de la calor. El més important, amb l'increment de les temperatures, és mantenir-nos hidratats.
En aquesta època de l'any no poden faltar sobre la taula plats frescos i preparacions més aviat lleugeres com ara amanides i cremes fredes com el gaspatxo o el salmorejo. És recomanable evitar àpats copiosos com fregits o aliments condimentats perquè poden dificultar la digestió i fer-nos sentir més pesats. Precisament, amb temperatures altes cal parar especial atenció a la cadena del fred per evitar infeccions alimentàries.
Durant l'estiu cal potenciar verdura i fruita de temporada perquè són rics en vitamines, minerals i són molt nutritius. Estem parlant de productes com el meló, la síndria, les cireres, el cogombre, el tomàquet o el carbassó. És important limitar el consum de carn vermella màxim 2 cops per setmana i donar cabuda també als llegums ja que són proteïna d'origen vegetal.
Amb la calor i l'increment de la temperatura és cabdal mantenir-nos hidratats. La millor recepta és beure aigua contínuament i descartar begudes alcohòliques o ensucrades perquè produeixen un descens de líquids i, per tant, afavoreixen la deshidratació. En aquest sentit, des del centre de salut recorden que cal prestar atenció als infants i persones grans perquè es mantinguin ben hidratats.