Accelerar el contracte de neteja, una de les prioritats del govern local

Accelerar el contracte de neteja, una de les prioritats del govern local
Anna García de Albéniz / Susana Soldado
26/06/2023 - 14:43

Badalona - El govern de Badalona intentarà avançar els tràmits perquè els plecs del futur concurs de neteja estiguin enllestits al setembre o l'octubre d'aquest any, abans del previst. Així ho ha manifestat l'alcalde Xavier Garcia Albiol, qui ha denunciat a través d'una piulada la brutícia als carrers de la ciutat.

Segons Albiol, Badalona està “molt bruta” per incivisme però també per problemes amb el servei de neteja. En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que s'emprendran mesures urgents i no descarta aplicar sancions a l'empresa encarregada, Fomento de Construcciones y Contratas, per incompliment de contracte. Albiol ha explicat que la redacció d'aquests plecs es van encarregar al mes de maig, abans de les eleccions municipals, i la previsió era que estiguin enllestits a finals d'any.

He demanat que s'acceleri el termini. Teòricament tenen fins a final d'any per poder presentar una proposta, però jo espero que s'escurci a setembre o octubre. Mentre això no succeeixi, el que no es pot permetre és que els carrers de Badalona estiguin com estan.

Mentrestant, l'executiu local demanarà un pla de xoc per augmentar la freqüència del servei de recollida d'escombraries. Per aquest motiu està prevista una reunió aquesta mateixa setmana entre govern i l'empresa responsable.