Administradors de finques i Ajuntament de Badalona s'alien contra l'ocupació il·legal

Administradors de finques i Ajuntament de Badalona s'alien contra l'ocupació il·legal
Mar Martínez
28/02/2024 - 14:17

El Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona i Lleida i l'Ajuntament de Badalona han signat un conveni per tal d'agilitar l'intercanvi d'informació sobre immobles ocupats de manera il·legal a la ciutat. El govern no ha concretat quants pisos estan ocupats a Badalona, però diu que Guàrdia Urbana té demandes, gairebé diàriament, per intervenir-hi.

Centre - Es tracta, diu l'alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, d'una 'aposta decidida i valenta contra l'ocupació il·legal'. De fet, se suma a la regidoria que es dedica en exclusiva a aquest tema i que va idear el govern dels populars. Apunta que a Catalunya es produeix el 43 % d'ocupacions de l'Estat espanyol, una part de les quals a l'Àrea Metropolitana i que les lleis actuals afavoreixen aquest fenòmen, opinió que comparteix el president del col·legi, Lorenzo Ignacio Viñas.

Administradors finques ocupació il·legal conveni
Alguns dels administradors de finques de la ciutat i diversos regidors han assistit a la signatura del conveni. Imatge: Badalona Comunicació

Aquest és, segons el govern de Badalona, el primer conveni a Catalunya que signa un ajuntament amb un col·legi d'administradors de finques contra l'ocupació il·legal. També ha anunciat que al pròxim ple municipal es durà a aprovació la creació d'un protocol que marqui com han d'actuar els agents de la policia local davant les ocupacions. L'alcalde ha dit que la Generalitat de Catalunya hauria de fer el mateix amb el cos de Mossos d'Esquadra, perquè opina que el protocol actual no és satisfactori.