Ajuntament i Plataforma 25N treballen en un Pla Integral contra les violències de gènere

Ajuntament i Plataforma 25N treballen en un Pla Integral contra les violències de gènere
Laura Valverde
29/06/2023 - 15:49

Badalona - L'Ajuntament de Badalona s'ha compromès a treballar conjuntament amb la Plataforma 25N. Això es desprèn d'una reunió mantinguda aquest matí per parlar del pla integral contra les violències sexuals elaborat per aquest ens del qual formen part la Federació de Dones de Badalona i altres representants socials.

Reunio Plataforma 25N

Un dels punts claus del pla és la instauració de punts liles tant al centre comercial Màgic Badalona com al Centre Comercial Montigalà. Així ho ha traslladat la Plataforma 25N a la segona tinenta d'alcaldia, Cristina Agüera i a les regidores de l'Àrea de Gent Gran Feminisme, Lgtbiq+ i diversitat, Flori Badia i Sheila Martínez. L'Ajuntament de Badalona també ha posat sobre la taula la seva predisposició a crear una campanya de sensibilització enfocada a la prevenció i formació contra les violències sexuals. El Pla s'haurà d'aprovar en el Consell de la Dona convocat de manera extraordinària per al pròxim 6 de juliol. Reyes Solaz, membre de la Plataforma 25N, espera que aquest sigui el primer pas d'un treball conjunt entre la plataforma i l'Ajuntament.

Esperem que sigui un primer pas, i que s'adhereixin les entitats que vulguin treballar conjuntament i totes les entitats que formem el Consell de la Dona

Durant la reunió també s'ha parlat de la darrera agressió sexual a un menor de 13 anys al Centre Comercial Màgic. Arran d'aquests fets ocorreguts, la Plataforma 25N ha recalcat la importància de crear una campanya on es donin eines sobre el bon ús de les xarxes socials.